• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladno – orehovi piškoti

Sestavine

  • 125 g hladnega masla
  • 125 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 jajce
  • 200 g moke
  • 60 g naribanih orehov
  • 0,5 žličke mletega cimeta
  • 15 g kakava

Priprava

V skledo vsujemo moko, sladkor v prahu, kakav in naribane orehe. Hladno maslo narežemo na koščke in ga dodamo v mešanico. Dodamo jajce, sol in cimet. Vse sestavine hitro pregnetemo, da nastane gladko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač nato obložimo s peki papirjem, delovno površino pa pomokamo.

Testo razvaljajmo na pol centimetra debeline in ga z dlanjo močno pritisnemo na dno kozarca. Testo previdno odlepimo. Postavimo ga na pekač in pečemo 13 minut.

Share or print this recipe

več receptov

Makove žemljice z marmelado

Veganske čokoladno-kokos-pistacijeve ploščice

Linške palčke

(Veganski) gumbki

Kostanjevo pecivo

z marcipanom

Adventni sufle

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".