• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladne ploščice z lešniki

Sestavine

  • 250 g masla
  • 200 g grenke kuverture
  • 3 jajca
  • 130 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • Naribana pomarančna lupinica
  • 40 g koruzne moke
  • 150 g naribanih lešnikov
  • 50 g marmelade vročega ribeza
  • 100 g sesekljanih lešnikov
  • Papir za peko

Priprava

Nad vodno kopeljo počasi stopimo maslo in kuverturo, nato počakamo, da se malce ohladi. Jajca, rjavi sladkor in pomarančno lupinico počasi stepamo z ročnim mešalnikom, dokler ne dobimo penaste teksture. V mešanico nato postopamo zlagajmo stopljeno maslo in kuverturo. Moko zmešamo z lešniki in jo dodamo jajčni zmesi. Zmes nato razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem.

Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, in sicer približno 25 minut. Po peki počakamo, da se ohladi. Testo nato obrnemo na papir za peko, namažemo debelo plast vroče marmelade iz ribeza in ga razrežemo na ploščice. Na koncu potresemo z lešniki.

Share or print this recipe

več receptov

Medenjakov liker

Spekulatius

Kostanjevo pecivo

z marcipanom

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Tart iz temne čokolade

Piškoti za srečo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".