• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Cmoki z rikoto

Sestavine

Drobtine

  • 100 g masla
  • 100 g drobtin
  • 1 žlica Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 ščepec cimeta

 

Cmoki

  • 300 ml mleka
  • 1 vaniljev strok
  • Naribana lupina bio limone
  • 70 g Wiener Zucker kristalnega sladkorja
  • 110 g pšeničnega zdroba
  • 1 jajce
  • 150 g rikote
  • 1 ščepec soli

 

Preliv

  • 300 ml rdečega vina
  • 50 Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 majhna cimetova palčka
  • 1 janeževa zvezda
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 3 žlice pomarančnega soka
  • 150 g mešanih jagod (robide, jagode, ribez)

Priprava

V ponvi stopite maslo in dodajte drobtine, granuliran sladkor in cimet. Pražite do rjave barve in nato pustite, da se ohladijo.

Zavrite mleko z vaniljevim strokom, limonino lupinico in drobnim granuliranim sladkorjem. Strok nato odstranite. Med mešanjem dodajte še zdrob in kuhajte 2 minuti. Odstavite z ognja in vmešajte jajce. Dodajte rikoto.

V večji posodi zavrite osoljeno vodo. Oblikujte 12 cmokov in jih postavite v vrelo vodo. Kuhajo se naj od 6 do 8 minut, nato jih odcedite. Povaljajte jih v drobtinah in postrezite z omako iz jagodičevja in sladkorjem.

Za omako zavrite rdeče vino, rjavi sladkor, cimetovo palčko in zvezdasti janež. Začimbe po 3 minutah odstranite. Koruzni škrob zmešajte s pomarančnim sokom in mešanico dodajte v prekuhano vino. Mešanico še enkrat zavrite in ji nato dodajte še jagode. Nato pustite, da se ohladi.

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".