• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Cheesecake z belo čokolado

Sestavine

Za 12-16 kosov.

Za testo:

  • 275 g polnozrnatih piškotov
  • 100 g Wiener Zucker rjavega sladkorja
  • 125 g stopljenega masla
  • Ščepec soli

Za polnjenje:

  • 250 g kremnega sira
  • 500 g skute
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Sok dveh limet
  • Nastrgana lupina dveh limet
  • 180 g bele čokolade (fino narezane)
  • 6-8 listov želatine ali 3 pakiranja granulirane želatine
  • 1 strok vanilje

Okraševanje:

  • 2 velika jajčna beljaka
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja za okraševanje
  • 2-3 limete

Priprava

Na dno okroglega pekača položite peki papir. Piškote pretresite v plastično kuhinjsko vrečko in jo nato potolcite ter povaljajte s kuharskim valjem. Zdrobljenim piškotom dodajte Wiener Zucker rjavi sladkor, stopljeno maslo in malce soli. Vse skupaj zmešajte, nato pa maso enakomerno nanesite na dno vašega pekača. Tega postavite v hladilnik in počakajte eno uro, da se masa strdi.

Medtem zmešajte kremni sir in skuto, nastati mora mehka in gladka tekstura. Limeti nekoliko pomečkajte, da se sprosti sok, nato pa ju stisnite v mešanico sira in skute. Zmesi ne mešajte, temveč jo le nežno zlagajte. Stopite belo čokolado in jo dodajte sladkorju. Postrgajte vaniljev strok in ga dodajte mešanici.

Nato je čas, da pripravite želatino. To storite tako, da sledite navodilom na pakiranju. Dodajte jo mešanici in jo premažite preko testa iz piškotov. Pekač ponovno postavite v hladilnik in ga tam pustite čez noč.

Pred serviranjem:

Beljake zmešajte z Wiener Zucker sladkorjem za okraševanje. Mešajte dokler se mešanica ne strdi in postane kompaktna. Mešanico nato prelijte v vrečko za brizganje in jo razporedite po torti. »Porjavel ali zagorel« videz lahko dosežete z uporabo gorilnika.

 

Video

Share or print this recipe

več receptov

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".