• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Chai Latte Sirup

Sestavine

  • 5-10 g svežega ingverja
  • 1 cimetova palčka
  • 1 žlica klinčkov
  • 1 žlica kardamoma
  • 1 janeževa zvezda
  • 1 čajna žlička semen koromača
  • 600 g vode
  • 250-300 g  Wiener Zucker sladkorja za sirup

Priprava

V mešalno posodo damo ingver, cimetovo palčko, klinčke, kardamom, zvezdasti janež in koromačeva semena. Na hitro jih sesekljamo. Mešanici začimb dodamo vodo in kuhamo 15 minut. Čaj skozi sito nalijemo v vrč, mešalno posodo pa speremo. Čaju dodamo Wiener Zucker sladkor za sirup in med kuhanjem mešamo 20 minut. Sirup nalijemo v čiste steklenice, zapremo in pustimo, da se ohladi.

Za chai latte, nekaj sirupa nalijemo v kozarec in ga napolnimo z vročo vodo ter mlekom. Sirup je odličen tudi v kavi ali pa s črnim čajem.

Share or print this recipe

več receptov

Punč s citrusi in ginom

Adventni punč brez alkohola

Sirup iz pečenih jabolk

Pomarančni čaj s cimetom

Osvežilna pijača iz limete, manga, maline in bazilike

Chai Latte Sirup

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".