• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Buhteljni z vaniljevo kremo

Sestavine

Sestavine za velikost srednje velikega pekača (za približno 6 kosov):

  • ¼ litra mlačnega mleka
  • 2 kocki svežega kvasa
  • 520 g moke
  • ½ sredice vaniljevega stroka
  • 2 jajci
  • 130 g raztopljenega masla
  • 75 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 150 g marelične marmelade

 

Sestavine za vaniljevo kremo:

  • 500 ml mleka
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • sredica vaniljevega stroka
  • 7 g koruznega škroba
  • 2 rumenjaka

Priprava

Priprava:

Kvas nadrobimo v mlačno mleko in dobro premešamo. V skledo vsujemo moko, na sredi napravimo jamico in vanjo počasi vlijemo raztopljeni kvas, dodamo sredico vaniljevega stroka, jajci, 100 g raztopljenega masla in sladkor v prahu Wiener Zucker ter vse skupaj dobro pregnetemo, da nastane gladko testo. Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in jo za pol ure postavimo na toplo, da testo počasi vzhaja in naraste na dvojno količino.

Vzhajano testo še enkrat na hitro pregnetemo, nato ga razvaljamo na pol centimetra debelo in iz njega z modelčkom ali poveznjenim kozarcem izrežemo kroge. Na sredino vsakega testenega kroga kanemo žličko marelične marmelade, nato robove privzdignemo od strani in stisnemo skupaj, da nastanejo buhteljni.

Pekač premažemo z maslom in vanj polagamo buhteljne (stisnjeni del buhteljna položimo navzdol v pekač). Pokrijemo jih s kuhinjsko krpo in jih še enkrat pustimo vzhajati pol ure.

Nato jih premažemo s preostalim maslom in damo v segreto pečico, kjer jih pečemo približno 40 minut na 175 stopinj Celzija.

Ko se buhteljni pečejo, pripravimo vaniljevo kremo: v kozico vlijemo mleko, dodamo vaniljev sladkor in sredico vaniljevega stroka, premešamo in segrevamo do vretja. Ko mleko zavre, ga pustimo nežno vreti še nekaj minut, nato ga odstavimo s štedilnika in pustimo ohlajati. Iz kozice vzamemo nekaj zajemalk mleka, ga vlijemo v manjšo skledo, dodamo rumenjaka in koruzni škrob ter vse skupaj gladko zmešamo in vlijemo v kozico z ohlajenim mlekom. Še enkrat zavremo in pustimo nežno vreti 5 minut. Kremo vmes ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice.

Še vroče buhteljne potresemo s sladkorjem v prahu Wiener Zucker in jih postrežemo z vaniljevo kremo.     

Share or print this recipe

več receptov

Kavni karamelni poke cake

Polžki z borovnicami in skuto

Čokoladna torta s poprovo meto

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Torta iz palačink s skutinim nadevom

Veganski čokoladno-hruškov kolač

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".