• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Božični buhtlji

Sestavine

  • 200 ml mleka
  • 450 g moke
  • 80 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 30 g svežega kvasa
  • 3 rumenjaki
  • 1 žlica ruma
  • Sol
  • Vaniljev strok
  • Čajna žlička naribane lupine ene limone in ene pomarančne
  • 90 g mehkega masla
  • 60 g suhih fig
  • Granatno jabolko
  • 80 g slivove marmelade

Priprava

Segrejte 50 ml mleka in mu dodajte žlico moke, žlico granuliranega sladkorja in kvas. Mešanico pustite, da vzhaja do dvojne velikosti. Preostalo mleko, moko, sladkor, jajčne rumenjake, rum, sol, vaniljev strok, pomarančno in limonino lupino zagnetite v gladko testo. Na koncu dodajte še maslo sobne temperature in gnetite, dokler testno ne postane gladko. Testo pokrijte in pustite, da vzhaja.

Fige narežite na majhne koščke, granatnemu jabolku odstranite semena in ga nato zmešajte s figami in marmelado. Testo razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini debeline 1 cm in z okroglim rezalnikom izrežite rezine. Na sredino namažite 1 žlico nadeva in razine oblikujemo v kroglice. Potopite jih v stopljeno maslo in jih namestite v pekač. Buhtlje pokrijte in pustite vzhajati še 20 minut, nato jih pecite 170 °C od 25 do 35 minut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share or print this recipe

več receptov

Pustna torta - Čokoladna torta s pisanimi vrtinci

Vroči Aperol

Veganski orehovi piškoti

Spekulatius

Večplastna sladica z venčkov iz meringe

Kokosovo pecivo z makom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".