• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Sestavine

pribl. 40 kosov

  • 75 g masla
  • 200 g Wiener finega kristalnega sladkorja
  • 75 ml mleka
  • 100 g lešnikovega namaza ali kot alternativa arašidovo maslo
  • 125 g ovsenih kosmičev
  • 100 g manj slanih arašidov
  • Majhni kalupi za pralineje

Priprava

V ponvi segrejte mleko, dodajte maslo in sladkor ter mešanico zavrite.

Odstavite z ognja in vmešajte lešnikovo kremo. Na koncu vmešajte še ovsene kosmiče.

Arašide grobo sesekljajte ter jih dodajte topli mešanici. Ko je vse dobro premešano, z žlico zajemamo majhne kupčke in jih vlijemo v modelčke za praline. Lešnikove in ovsene slaščice shranite v hladilniku za vsaj 30 minut ali do postrežbe.

Copyright: Mei liabste Speis

Share or print this recipe

več receptov

OBRNJENA TORTA Z HRUŠKAMI IN KARAMELO

Cesarski praženec

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Focaccia z drobljencem iz češenj in marelic

Velikonočni muffini

Palačinke s skuto in pšeničnim zdrobom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".