• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Bananino-kokosove brezglutenske ploščice

Sestavine

Sestavine (za približno 10 ploščic)

Za osnovo

  • 150 g mešanice oreščkov (tako imenovane »študentske hrane«)
  • 200 g datljev
  • žlička mlete vanilje
  • ščepec soli

Za nadev

  • 3 banane
  • 300 g kokosove moke
  • 2 žlici kokosovega ali rjavega sladkorja

Za okrasitev

  • 100 g kokosove moke
  • koščki posušenih banan
  • praženi orehi
  • 1 kivi

Priprava

Dno manjšega štirioglatega pekača obložimo s papirjem za peko.

Mešanico oreščkov in datlje zmeljemo v močnem mešalniku, dodamo še mleto vaniljo in ščepec soli ter vse skupaj dobro premešamo. S pripravljeno zmesjo obložimo pekač, ki ga za vsaj pol ure postavimo v hladilnik.

Vmes se lotimo priprave kreme: banane pretlačimo in jih zmešamo skupaj s kokosovo moko in kokosovim (ali rjavim) sladkorjem ter vse skupaj enakomerno porazdelimo po ohlajeni zmesi na pekaču, ki ga nato znova postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur ali, še bolje, čez noč.

Ohlajeno mešanico razrežemo na ploščice, ki jih posujemo s kokosovo moko. Po želji jih okrasimo s koščki posušenih banan, praženimi orehi in rezinami kivija.

Share or print this recipe

več receptov

Pustni krofi

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Palačinke zaljubljenih

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Medenjaki z mandarinami in mangom

Jabolčna-makova torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".