Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Meringa venček
Cimetov drobljenec
Vanilijeva krema
Segrejmo vodo na približno 125 °C in dodajmo droben granuliran sladkor. Kuhamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Zmes ohladimo. Ločimo rumenjake in beljake in slednje stepimo v trd sneg. Beljakom dodajmo sladkorno zmes, ki jo nato prelijemo v vrečko za dekoracijo (potrebujemo motiv zvezde). Pekač obložimo s peki papirjem, nanj naredimo zvezdice, ki jih približno 6 ur sušimo v pečici na 80 °C.
Za cimetov drobljenec zgnetemo vse sestavine, ga damo na pekač in ga pečemo pri 170 °C približno 12 minut.
Za smetano zavremo mleko, kateremu dodamo vanilijo. Zmešamo rumenjake in sladkor. Mešanico vročega mleka z vanilijo z nenehnim mešanjem dodamo v rumenjakovo mešanico. Zmes je potrebno mešati na vodni kopeli, da postane gladka in kremasta.
V hladni vodi namočimo želatino, ki jo dobro iztisnemo in raztopimo v vroči vanilijevi mešanici. Dodamo rum in mešamo dokler zmes ne postane hladna. Dodamo stepeno smetano.
Vse skupaj zložimo v kozarec in na koncu dodamo še granatno jabolko ter postrežemo z venčkom in meringe.
Share or print this recipe