Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Segrejte 50 ml mleka in mu dodajte žlico moke, žlico granuliranega sladkorja in kvas. Mešanico pustite, da vzhaja do dvojne velikosti. Preostalo mleko, moko, sladkor, jajčne rumenjake, rum, sol, vaniljev strok, pomarančno in limonino lupino zagnetite v gladko testo. Na koncu dodajte še maslo sobne temperature in gnetite, dokler testno ne postane gladko. Testo pokrijte in pustite, da vzhaja.
Fige narežite na majhne koščke, granatnemu jabolku odstranite semena in ga nato zmešajte s figami in marmelado. Testo razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini debeline 1 cm in z okroglim rezalnikom izrežite rezine. Na sredino namažite 1 žlico nadeva in razine oblikujemo v kroglice. Potopite jih v stopljeno maslo in jih namestite v pekač. Buhtlje pokrijte in pustite vzhajati še 20 minut, nato jih pecite 170 °C od 25 do 35 minut.
Share or print this recipe