Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Testo:
Glazura:
1 jajčni beljak
200 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
1 čajna žlička limoninega soka
Jedilna barva
V skledo vsujemo moko, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Hladno maslo narežemo na koščke in ga dodamo. Dodamo še jajce in sol ter vse skupaj hitro pregnetemo. Testo zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za približno 30 minut.
Pečico segrejemo na 180 °C, pekač pa obložimo s peki papirjem. Delovno površino pomokamo, testo razvaljamo in izrežemo piškote.
V skledo damo beljake in jih mešamo. Postopoma dodamo še sladkor v prahu in limonin sok. Masa mora biti trda in se počasi spuščati s palic mešalnika. Če je zmes preveč čvrsta, dodamo kapljico limoninega soka. Na zobotrebec damo malo barvila za hrano, ki ga nato razpršimo po glazuri tako, da ta postane marmornatega videza.
Eno stran pečenih in ohlajenih piškotov pomočimo v marmornato glazuro in počakamo, da se strdi.
Share or print this recipe