Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za tortno podlago:
Za maskarponejevo kremo:
Za posutje po kremi:
Testo pripravimo tako, da v skledi penasto zmešamo maslo, sladkor v prahu Wiener Zucker, vaniljev sladkor, limonino lupinico in sol. Postopoma dodajamo jajce za jajcem. V drugi posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in jo nato počasi, po žlicah, vmešavamo v testo.
Pripravljeno testo vlijemo v dva tortna modela (s premerom 15 cm), ki ju postavimo v ogreto pečico na 160 stopinj Celzija. Testo pečemo približno 45 minut.
Ko je pečeno, oba modela vzamemo iz pečice in počakamo, da se testo popolnoma ohladi, nato odstranimo tortni model in testo prerežemo počez, da na koncu iz obeh delov pečenega testa dobimo štiri tortne podlage (lahko pa tudi več, če testo počez prerežemo na tanjše podlage).
Zdaj se lotimo priprave maskarponejeve kreme: vse sestavine zanjo zmešamo v mešalniku, nato z njo premažemo prvo tortno podlago, čeznjo posujemo malo robid in vse skupaj prekrijemo z drugo tortno podlago. Tako nadaljujemo do konca.
Vrhnjo tortno podlago premažemo z nekaj kreme in slastno osvežilno torto na koncu po želji okrasimo še s cvetlicami in robidami. Takšna torta je kot nalašč za poročna slavja ali kakšne druge slovesne dogodke.
Share or print this recipe