Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za čokoladno tortno podlago:
Za skutno kremo:
Malinova krema:
(Če nimamo svežih malin, lahko kremo pripravimo tudi iz 150 g malinove marmelade, ki jo moramo pred pripravo kreme segreti.)
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pripravimo tortni model, ki ga obložimo s peki papirjem.
V manjši lonec nalomimo jedilno in mlečno čokolado, dodamo maslo ter lonec postavimo nad večji lonec z vrelo vodo. Čokolada in maslo se bosta nad parno kopeljo začela lepo topiti.
V drugi posodi z ročnim mešalnikom zmešamo jajca, sladkor za peko Wiener Zuckerin sol v penasto zmes, ki ji nato prilijemo raztopljeno čokolado.
Posebej zmešamo moko, kakav in sodo bikarbono ter začnemo vse skupaj po žlicah vmešavati v jajčno-čokoladno maso.
Testo vlijemo v tortni model, obložen s peki papirjem, in ga pečemo na predzadnji rešetki v pečici na 180 stopinj Celzija približno 20 minut. Z leseno paličico ali vilicami preverimo, ali je testo že pečeno; če nam na paličici ali vilicah ostane še malce testa, je to znak, da je že primerno pečeno in ga lahko vzamemo iz pečice. Testo nato popolnoma ohladimo in ga pustimo kar v tortnem modelu.
Malinovo kremo pripravimo iz opranih in osušenih malin, ki jih zmešamo s sladkorjem v prahu Wiener Zuckerin nato vse skupaj dobro pretlačimo. Pretlačeno maso precedimo skozi veliko kuhinjsko cedilo v lonec in jo začnemo na štedilniku segrevati do vretja, potem jo na nizki temperaturi pustimo nežno vreti (med stalnim mešanjem) približno 8 minut, da se zgosti.
Skutno kremo pripravimo iz nepasirane skute, sladkorja v prahu Wiener Zucker, vaniljevega sladkorja, kisle smetane, jajc in ščepca soli.
Znova prižgemo pečico na 180 stopinj Celzija in robove tortnega modela z zunanje strani na debelo obložimo z alu folijo, da bo model dobro tesnil in zadržal vso vsebino naše sladice. Tortni model s pečeno čokoladno podlago nato položimo v globok pekač.
Po pečeni čokoladni podlagi porazdelimo dve tretjini skutne kreme, nato nanjo, na različne konce, kanemo nekaj žličk malinove kreme. Čez to porazdelimo še preostanek skutne kreme, po njej pa pokapljamo vso preostalo malinovo kremo. S tanko leseno paličico razmažemo kupčke kreme na vse strani, da nastane pisan rožnat vzorec.
V globok pekač s tortnim modelom nalijemo vročo vodo (za približno dva centimetra višine), nato ga potisnemo v pečico in torto pečemo približno 55 minut. Ko je pečena, vzamemo pekač s tortnim modelom iz pečice in z modela previdno odstranimo alu folijo (pozor; v tej fazi je torta še precej mehka in majava). Z zelo tankim nožem zaokrožimo po notranjem robu tortnega modela, da se bo torta rahlo ločila od roba modela, iz katerega jo bomo odstranili šele naslednji dan.
Torto pustimo stati na sobni temperaturi približno uro in pol, da se dobro ohladi, nato jo za vsaj 6 ur postavimo v hladilnik. Še bolje je, če jo pustimo v hladilniku kar čez noč. Zjutraj jo nato previdno odstranimo iz tortnega modela.
Share or print this recipe