• Izdelki
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana
  • Kontakt

Malinov džem s penino in citronsko meliso

Sestavine

Sestavine:

  • 500 g malin
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 500 ml suhe penine
  • pest svežih lističev neškropljene citronske melise

Priprava

Maline dobro preberemo in jih samo nalahno oplaknemo ter osušimo, nato jim primešamo želirni sladkor in pustimo vse skupaj stati približno 10 minut. Vmes na drobno nasekljamo melisine lističe.

Malinovi masi prilijemo penino, vse skupaj dobro zmešamo in pristavimo na štedilnik. Do vretja ves čas po malem mešamo, nato pustimo, da sadna mešanica vre na blagi temperaturi od 4 do 6 minut. Čisto pred koncem vretja dodamo še nasekljane lističe citronske melise. Preverimo, ali je mešanica že želirala, nato z njo napolnimo majhne kozarce, ki jih dobro zapremo.

Naš nasvet:

Marmelado hranimo v hladnem in temnem prostoru, pa bo zlahka ostala sveža leto dni ali celo več.

Share or print this recipe

več receptov

Češnjev džem z jagodičevjem

Brusnično hruškova marmelada

Ribezov "After Eight"

Marmelada iz breskev z belo čokolado

Jagodno češnjev džem

Marmelada iz kivija, jagod in malin z meto

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2019 AGRANA Zucker GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com