• Izdelki
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana
  • Kontakt

Krompirjeva torta s čokolado

Sestavine

  • 120 g masla
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • Ščepec soli
  • Cimet
  • 4 rumenjaki
  • 4 beljaki
  • 80 g orehov
  • 160 g moke
  • 200 g mokastega krompirja
  • Žlička pecilnega praška
  • 50 g temne čokolade
  • Maslo in drobtine
  • Orehi
  • Wiener Zucker dekorativni sladkor

Priprava

Maslo, sladkor za peko, vaniljev sladkor in sol mešajte dokler ne nastane penasta zmes. Počasi dodajajte še rumenjake. Krompir predhodno skuhajte, ga olupite in stisnite. Naribane oreščke, moko, krompir in pecilni prašek zmešajte in zložite v jajčno zmes. Dodajte še naribano čokolado. Če se vam zdi, da je zmes preveč čvrsta, dodajte malce mleka. Beljake stepite v sneg in vmešajte.

Pekač namastite z maslom in potresite z drobtinami. Po dnu razporedite še grobo sesekljane oreščke. Dno nato prelijte s testom in pecite približno eno uro, na 180 °C. Torto nato ohladite in jo previdno obrnite iz pekača. Posujte jo s sladkorjem v prahu.

Share or print this recipe

več receptov

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Makroni iz vanilije

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Tiramisu z jabolčno čežano

(v kozarcu)

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Orehova torta s cimetom in jabolki

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".