
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ostalo:
Maslo narežite na majhne kocke in ga skupaj z drugimi sestavinami zgnetite v testo. Testo zavijte v plastično folijo in ga za najmanj 30 minut postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 160 °C (ventilacija), dva pekača obložite s peki papirjem. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini v trikotnik debeline približno 0,5 cm.
Iz testa narežite kvadrate velikosti 8 cm. Na sredino vsakega kvadrata dajte 1,5 čajne žličke jagodne marmelade.
Različica 1 – odprto ljubezensko pismo: Trije vogali kvadrata prepognite proti sredini in jih rahlo pritisnite na marmelado. Iz preostalega testa izrežite majhna srčka in ju položite na sredino prepognjenih vogalov, rahlo pritisnite.
Različica 2 – zaprto ljubezensko pismo: Vse štiri vogale kvadrata prepognite proti sredini in jih rahlo pritisnite na marmelado. Iz preostalega testa izrežite majhna srčka in ju položite na sredino prepognjenih vogalov, rahlo pritisnite.
Ljubezenska pisma položite na pekače, posujte s sladkorjem v prahu in pecite približno 20–25 minut, dokler niso rahlo zlato rjava.
Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
Pred serviranjem jih še enkrat posujte s sladkorjem v prahu.
Share or print this recipe