Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Testo:
Nadev:
Za nadev, operite jagode brusnic, jih odcedite in odtrgajte stebla. Brusnice zmešajte z Wiener Zucker želirnim sladkorjem in dodajte cimetovo palčko ter nageljnove žbice. Sadno maso zavrite in kuhajte 4 minute. Cel čas mešajte, da se marmelada ne prime na dno lonca.
Vročo marmelado prelijte v čiste kozarce, jih zaprite in obrnite na glavo. Pustite, da se ohladi.
Maslo narežite na majhne kocke. Zmešajte s sladkorjem, moko, ščepcem soli, dvema rumenjakoma in tremi žlicami ledeno hladne vode. Testo nato zavijte v folijo in pustite v hladilniku za eno uro.
Pečico segrejte 180 °C. Testo razvaljajte po malce pomokani površini, debeline približno 4 mm. Izrežite več krogov velikih 6 cm in 6.5 cm. Manjše kroge položite na pekače obložene s peki papirjem. Marmelado namažite v sredino krogov, vsak mora imeti rob velik približno 1 cm. V večje kroge zarežite križ in jih položite na manjše kose testa. Robove trdno pritisnite z vilicami.
Jajčne rumenjake stepite z žlico hladne vode in nato premažite pite. Pecite pri 180 °C 15-20 minut, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Posipajte jih z Wiener Zucker sladkorjem v prahu.
Nasvet: Uporabite lahko tudi druge vrste marmelad!
Share or print this recipe